Abalıoğlu Holding A.Ş. olarak 26 Kasım 2005 Cumartesi günü CSA Eğitim ve Kültür Vakfında Grup Yöneticilerimiz, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Sn. Hüseyin Bağcı, Türkiye Organ Nakli Koordinasyon Kuruluşları Başkanı Prof. Dr. Sn. Mahmut Çarin ve Denizli Müftüsü Sn. Mahmut Gündüz’ün katıldığı “Organ Bağışı” ile ilgili bir sohbet toplantısı yapılmış ve daha sonra birlikte öğle yemeği yenmiştir. 
 
 

Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ali Abalıoğlu kısa bir konuşmayla organ bağışının önemini değinmiştir.

 
 

“Günümüzde insanın insana yapabileceği en büyük yardımın organ bağışı olduğunu görmekteyiz. Organ bağışı ile göremeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlayabilmekteyiz. Maalesef ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta ve bu hastalar uygun organ bulunamaması nedeniyle, organ nakliyle kaliteli bir yaşam sürebilmek yerine yaşamlarını kaybetmekte riskiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Oysa genç yaşta hayatını kaybeden birçok kişinin sağlıklı organları toprak altında çürümektedir.

Bizler Abalıoğlu Grubu olarak “Bir insanın bırakabileceği en güzel miras hayatta iken yapacağı organ bağışıdır.” düşüncesinden yola çıkarak, uygulamayı artırabilmek için Grup olarak böyle bir kampanyaya önderlik yapmak istedik.”

Toplantıda daha sonra Denizli Müftüsü Sn. Mahmut Gündüz, Türkiye Organ Nakli Koordinasyon Kuruluşları Başkanı Prof. Dr. Sn. Mahmut Çarin ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Sn. Hüseyin Bağcı da organ bağışının önemi ve Türkiye’deki uygulamalar hakkında bilgi verdiler.