“Anadolu“nun En Büyük 250 Şirketi““ araştırması sonuçlandı. Toplam 4 kategoride yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren Anadolu şirketlerinin yetkilileri, ödüllerini Kayseri“de düzenlenen törenle teslim aldı. Kayseri Hilton Otel“inde yapılan ve Fortis bankası ile Ekonomist dergisi işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Anadolu“nun En Büyük 250 Şirketi" ödül törenine Fortis İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, Fortis Risk Yönetimi Direktörü Marie- Victoire De Groote Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Kayseri ve Anadolu“nun diğer illerinden çok sayıda firma yöneticisi ile temsilcileri katıldı.

Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş de yaptığı konuşmada, ödül törenin gayesinin başarılı firmaların hedef belirlemelerini sağlamak olduğunu belirterek, bu çerçevede Anadolu“daki güçlü şirketleri tanıtmaya ve ortaya çıkarmaya çalışacaklarını ifade etti. Ateş, gelecek yıllarda Anadolu“dan başarılı şirketlerin yükselmeye devam edeceğini de dile getirdi.

Ödül töreni çerçevesinde açıklama yapan Fortis İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, son yıllardaki başarılı ekonomik performansın olumlu sonuçlarına dikkat çekti.

““Anadolu kaplanı““ olan şirketlerin Türkiye“nin başarısına hayati destek sağladığını ifade ederek, "Türk ekonomisi sizlerin ürün ve hizmetleriniz üzerinde yükseliyor. Ama şimdi hem Türkiye“nin hem de firmalarımızın bu başarıları kalıcı büyümeyi sürdürülebilir kılmaları gerekiyor. Kurumsallaşma yönünde ciddi dönüşümler önümüzde duruyor. Fortis, Türkiye yenilikçi ve kaliteli ürünleri, girişimciden yana yaklaşımıyla bu süreçte sizleri desteklemeye hazırdır" dedi.

 
 

Fortis Risk Yönetimi Direktörü Marie-Victoire De Groote ise, Türkiye“de bankacılık sektörünün daha güvenilir bir durumda olduğunu vurguladı. De Groote, Türkiye“de en büyük sıkıntısının enflasyon olduğunun altını çizerek,““Enflasyonu düşürmek için, kaynağa inmek gerekir. Bu da bütçe açığını önlemekten geçer. 2001-2007 yılları arasında Türkiye“ye uzun soluklu sermayeler girdi. AB müzakereleri devam ettiği sürece bu sermaye akışı da devam edecektir. Güçlü bir ekonomi için sağlam ve istikrarlı bir bankacılık sistemi olmalıdır““ diye konuştu.

 
 

ER-BAKIR ELEKTROLİTİK BAKIR BİRİNCİ

 

Ekonomist Dergisi“nin,YTL cinsinden ciro net satışlar, YTL cinsinden vergi öncesi kar, USD cinsinden ihracat tutarı ve öz sermaye konularında yöneltilen 5 soruya firmaların verdiği cevaplar çerçevesinde belirlenen ““Anadolu“nun En Büyük 205 Şirketi““ araştırmasında 4 kategoride ilk 5“e giren şirketler şu şekilde sıralandı: "Anadolu“nun en büyük 5 şirketi kategorisinde, birinci Denizli“den Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri, ikinci Kroman Çelik Sanayi(Kocaeli), üçüncü Sanko Pazarlama İthalat İhracat (Gaziantep), dördüncü Yeşim Satış Mağazaları(Bursa), beşinci Kardemir Karabük Demir Çelik(Karabük)"

 
ER-BAKIR Anadolu Kaplanları
 

"Anadolu“nun ihracatını en çok arttıran şirketi kategorisinde: birinciliği Aytaç Dış Ticaret (Çankırı), ikinciliği Beyçelik Kalıp ve Oto (Bursa), üçüncülüğü Nursan Metalurji Endüstrisi (Hatay), dördüncülüğü Özyılmaz Fındık (Samsun), beşinciliği Yeşlilyurt Demir Çekme Sanayi (Samsun)" "Anadolu“nun karını en çok artıran 5 şirketi kategorisinde, birinciliği Tezcan Galvanizli Yapı Elemanları San.ve Tic. A.Ş. (Kocaeli), ikinciliği Kroman Çelik Sanayi( Kocaeli), üçüncülüğü İntersource Tekstil (Tekirdağ), beşinciliği Naksan Plastik A.Ş. (Gaziantep)"

 

“Anadolu“nun istihdamını en çok arttıran firma kategorisinde ise, birinciliği Arbel Nakliyet Hububat (Mersin), ikinciliği Erbak Uludağ Meşrubat (Bursa), üçüncülüğü Kocaer haddecilik Sanayi(Denizli), dördüncülüğü Enpay Endüstriyel Pazarlama (Kocaeli), beşinciliği Alkora Teknoloji Paz. ve San.A.Ş (Gaziantep)”

 

Ödül alan şirketler yetkililerine ödüllerin verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile tören sona erdi.