07 Nisan 2008


Dentaş, kurmayları ağırladı 
    

Abalıoğlu Holding bünyesinde oluklu mukavva kutu ve levha üretimi gerçekleştiren Dentaş Ambalaj’ın Denizli ve Çorlu’dan sonra Adana’ya kurduğu 3’üncü tesis, Vali İlhan Atış ve beraberindeki heyeti ağırladı

 

        

  

Firmanın Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (AOSB) tesislere yapılan ziyarette, Vali İlhan Atış’a AOSB ve Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgümüş, Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Hilal Aksöz, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş ve AOSB Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. Konukları,  Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Abalıoğlu, Genel Müdür Süheyl Baybalı ve Adana Tesis Müdürü Yakup Benli ağırladı. Heyete bilgi veren Genel Müdür Süheyl Baybalı, 20 bin metrekaresi kapalı toplam 72 bin metrekarelik alanda kurulu tesislerde 155 kişinin çalıştığını, 4 renk baskı yapılabildiğini söyledi.

  

Tesisteki teknolojiye hayranlığını gizlemeyen Vali İlhan Atış, Adana’ya böyle bir tesis kurulması ve istihdam yaratılmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Türkiye’de işsizliğin ancak yatırımlarla çözülebileceğine dikkat çeken Atış, “Bölgemizde bu tür yatırımların artacağını düşünüyorum. Çünkü ulaşımıyla, altyapısıyla, enerjisiyle AOSB yatırımlar için çok önemli bir merkez.  Abalıoğlu Holding yöneticilerinden, bölgemize yeni yatırımlar bekliyorum” dedi.

  

Hep Desteklendik

  

Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ise, Adana’ya yatırım kararı almalarından itibaren her kademede büyük ilgi ve destek görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Abalıoğlu ailesi olarak yatırımdan yana olduklarını vurgulayan Abalıoğlu, “Adana’da tesis kurmak konusunda aslında geç bile kaldık. Ancak, Adana’da bu yatırımımız bir başlangıç oldu. Şu andaki hedefimiz tesisimizde ürün çeşitliliğini ve kapasite artışını gerçekleştirmektir. Bu yatırımda emeği geçen ve bizlerden büyük desteklerini esirgemeyen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyarette daha sonra Adana Valisi İlhan Atış ve OSİAD Başkanı Hilal Aksöz, bölgeye yatırım yapıp istihdam yarattıkları için  Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

  

Denizli“de Kuruldu

  

Denizli’de Cafer Sadık Abalıoğlu’nun 1975’te kurduğu Dentaj Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. 1977’de yıllık 30 bin ton kapasiteyle oluklu mukavva kutu ve levha üretimine başladı. 2000’de halka arz edilerek İMKB’ye kote olan Dentaş’ın, Denizli ve Adana tesislerinin yanı sıra Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de fabrikası bulunuyor. Firma, İstanbul Sanayi Odası’nın 2006 için hazırladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde 365’inci sırada yer aldı. 2006 cirosu 109 milyon 193 bin YTL olan firma aynı yıl 105 bin ton oluklu mukavva satışı gerçekleştirdi. Firmanın toplam çalışan sayısı 627. Dentaş, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi’ne de üçlü entegre olarak sahip olan Türkiye’de 2’nci, sektöründe ilk firma olma özelliğini de taşıyor. Tasarımlarıyla her yıl düzenli olarak çeşitli dallarda TSE Altın Ambalaj ödüllerini alan şirket, 2006’da da Dünya Ambalaj Örgütü’nün (WPO) düzenlediği Dünya Ambalaj Yarışması’nda 2 yeni tasarımıyla ‘Dünya Yıldızı’ ödülünü aldı.

  

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.’nin Adana tesisleri, 72 bin metrekare üzerine 20 bin metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Oluklu mukavva ve kutu üretilen, 4 renk baskı yapılabilen tesislerde 155 kişi çalışıyor. Fabrikada, özellikle yaş meyve-sebzeye yönelik ve meyve suyu, su, kırmızı ve beyaz et gibi ürünlerin taşınmasında kullanılan kutular üretiliyor. Ürünlerin soğutuculu araçlarda taşınmasına uygun kutular da fabrikanın ürün grubunda yer alıyor. Yıllık kapasitesi 60 bin ton olan tesislerden, İngiltere, Hollanda, İrlanda, Finlandiya, Kıbrıs ve Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştiriliyor.