Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.  kurumsal yönetim ilkelerine uyum konusunda yaptığı çalışmaların karşılığını alıyor.

Kurumsal yönetim anlayışında; adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk ilkeleri üzerinde yönetim standartlarını inşa eden kuruluşlar, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin TÜSİAD ve TÜRKONFED desteği ile düzenlediği IV. Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde ilk kez ödüllendirildi. İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan kuruluşların derecelendirme notları dikkate alınarak hazırlanan metodoloji ile yapılan değerlendirme sonucunda, Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. notunu 70.75’den 80.29’a yükselterek (9,54); Kurumsal Yönetim Endeksi’nin kurulduğu tarihten bugüne derecelendirme notunu en çok artıran kuruluş oldu. 

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.’ nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu; “Kurumsal Yönetim Endeksi’nde 2008 yılında aldığımız ilk derecelendirme notunu, aldığımız andan itibaren yükselteceğimize inanarak çalıştık. Bu uygulamaları daha geliştirmek için sürekli iyileştirme çalışmaları yürütüyor ve alınan başarıyı bu çalışmaların bir yansıması olarak görüyoruz. Bu artışı, çalışma arkadaşlarımızdan ve paydaşlarımızdan güç alarak başardık. Kurumsal yönetim anlayışının benimsenmesinin sadece şirketlerimiz için değil, ülke ekonomisi için de kalıcı başarıların teminatı olacağına inanıyoruz. Etkin Kurumsal yönetim politikamız, güçlü alt yapımız ve şeffaf yönetim tarzımız ile bugün bu ödülü almanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.