Şirketin Genel Müdürü A. Ferruh ERGÜNEY Avrupa Viyol Derneği EMFA’nın başkanı seçildi…

Avrupa Viyol Derneği EMFA (European Moulded Fibre Association), Avrupa’nın önde gelen viyol üreticilerinin üye olduğu ve 2007 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde Avrupa’nın lider viyol üreticileri tarafından kurulmuş bir dernektir. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan EMFA, viyol ürünlerini geleceğin sürdürülebilir ambalaj malzemesi olarak öne çıkarmayı ve perakendecileri, üreticileri, basın ile organizasyonları viyol özellikleri ve geliştirmeleri hakkında bilgilendiren bir platform olmayı hedeflemiştir.

Derneğe kurulduğu günden itibaren üyeliğini devam ettiren Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. EMFA’nın resmi dillerinden birinin Türkçe olmasını sağlamıştır. Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. ‘nin Genel Müdürü A. Ferruh ERGÜNEY, EMFA’nın Finans Başkan Yardımcılığı görevinin ardından 1 Şubat 2011 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenmiş olan toplantıda, oy birliği ile iki yıl süreli olarak Avrupa Viyol Derneği EMFA’nın Başkanı seçilmiştir.


Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. “Çoklu Şişe Separatörü” ve “Köşebent 65” ürünleri ile 2010 yılının Haziran ayında düzenlenmiş olan TSE 23. Altın Ambalaj Yarışmasında iki ayrı ALTIN AMBALAJ ödülüne layık görülmüştür. Bu durum üzerine Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından organize edilen WORLD STAR 2010 Yarışmasına (WPO WordStar Awards) katılmayı hak etmiştir. 2010 yılının Kasım ayında sonuçlanan WORLD STAR 2010 bilgilerine göre Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. katıldığı iki ürünüyle ödül elde etmiştir.

Bundan önce 2009 yılında düzenlenen WORLD STAR Yarışmasında olduğu gibi 2010 yılında da ödül kazanan şirketler arasında kalıplanmış selülozik ürünler (moulded fiber) sektöründen hiçbir firma bulunmamaktadır. Bu sektörde WORLD STAR ödülü alan tek şirket Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. olmuştur.


2004 yılından beri Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. ile SC Dentaş Romania SRL şirketlerinin Genel Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan A. Ferruh ERGÜNEY yaptığı açıklamada; “Hizmet ve ürün kalitemizle Türkiye ve Balkan Pazarının lideriyiz. Vizyonumuz gereği yenilikçi ürünlerimiz ile dünyanın her yerinde tercih edilen marka olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.