Değişime ayak uydurun...
  01.03.2008 

 

Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Abalıoğlu, yeni şartlara göre hamle yapmayanların şansı olmadığını söylüyor.

Tempo "ANADOLU’NUN 100’LERİ"
 

Mehmet Ali Abalıoğlu, 1948 yılında Denizli’de doğdu. 1966 yılında Denizli Lisesi’nden mezun oldu, İş hayatıyla çok erken yaşlarda tanışan Abalıoğlu, İzmir İktisat Fakültesi’ne başladığı yıl, 19 yaşındayken, bir yandan da kardeşi İsmet Abalıoğlu ile birlikte babasının yanında çalışmaya başladı. 1970 yılında İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 40 yıl boyunca kardeşi İsmet Abalıoğlu ile beraber çeşitli sanayi kollarında çalıştı. Halen Cafer Sadık Abalıoğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve grup şirketlerinde yönetim kurulundaki görevlerini sürdürüyor. 

“Bir sanayici olarak, ülke sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmakla birlikte toplumumuza karşı sorumluluklarımızın da hep bilincinde oldum” diyen Abalıoğlu, 2000 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başkanlığım yaptı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Denizli Şubesi’nin de kurucuları arasında bulunuyor. Abalıoğlu, başarılarının sırrım değişime ayak uydurmak olarak özetliyor:

“İş hayatına l9 yaşında başladım. Şu an 60 yaşındayım. Bu süre zarfında ülkemizde, dünyada her alanda büyük değişimler yaşandı. Biz de iş hayatımızda hep bu değişimleri hesaba katarak adım attık, kararlar aldık. Başarının sırrı olarak ifade edebileceğimiz bir diğer etken de yönetim şeklimizdir. Biz, bir yandan profesyonel yönetilen bir yandan da aile sıcaklığının hakim olduğu şirketler kurduk”. 

Mehmet Ali Abalıoğlu, dürüstlük ve 
hakkaniyet gibi erdemlerin önemine 
dikkat çekiyor.
 

Abalıoğlu, başarılı bir işadamında bulunması gereken nitelikleri şöyle özetliyor: “Çağı yakalamak çok önemli. Artık günümüzde yeni şartlara göre doğru hamle yapamayanların var olma şansı yok. Değişmekten, çağa ayak uydurmaktan korkmamak gerekiyor. Rekabetin bu kadar yoğunlaştığı, iş hayatının bu kadar küreselleştiği bir dünyada başarının yolu sürekli değişim ve kendini yenilemekten geçiyor. Tabii ki belli etik değerlere her zaman, istisnasız sadık kalarak, mesela ‘dürüstlük’ gibi, mesela ‘hakkaniyet’ gibi... Bu değerler babamızın bize verdiği düsturların başında gelir ve övünerek söyleyebilirim ki, iş yaşamımız boyunca bu ahlaki değerlerden hiç sapmadık.”

 

 

Sektör: Elektrolitik Bakır Mamulleri-Oluklu
 
Mukavva-Kağıt ve Ambalaj-Tekstil 2006 cirosu 1.167.537.663 YTL
2006 yılı vergi öncesi net kârı 27.693.625 YTL
2006 ihracatı 276.196.894 YTL
Öz sermayesi 291.246.183 YTL
Çalışan sayısı 1575